(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
DOMÁCÍ ČOKOLÁDA
![DOMÁCÍ ČOKOLÁDA](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/111112/22/j118857.jpg)
Potřebné ingredience
zbytky všech čokolád, směs oříšků, mléko, tuk - nejlépe Ceres nebo Iva,
Postup přípravy
Posbírat všechny zbytky čokolád co jsou doma, pokud nejsou koupit jakékoliv neplněné. Typ záleží na vaši chuti - někdo rád mléčnou, jiný zase hořkou a jsou i tací co milují bílou. Tak, když máme z čeho, tak to dáme do hrnce s dvojím dnem nebo nad páru a čokoládu rozpustíme. Přidáváme pomalu a po trochách mléko, aby byla čokoláda hladká a pak přidáme zhruba stejné množství tuku (nejlépe ceres).
Když je čokoláda hladká a lesklá, tak ji odstavíme a nasekáme všechny zbytky oříšků - pochopitelně, že natural (slané buráky by v tom fakt dobré nebyly) a vmícháme do čokolády. Obrátíme pečící plech naruby a položíme na něj alobal. Čokoládu na něj vylijeme a rozetřeme na placku. Tu necháme ztuhnout a pak podle nálady buď nalámeme na kousky nebo, kdo je majitelem ostrého nože, může nakrájet na drobné kousky.
Když je čokoláda hladká a lesklá, tak ji odstavíme a nasekáme všechny zbytky oříšků - pochopitelně, že natural (slané buráky by v tom fakt dobré nebyly) a vmícháme do čokolády. Obrátíme pečící plech naruby a položíme na něj alobal. Čokoládu na něj vylijeme a rozetřeme na placku. Tu necháme ztuhnout a pak podle nálady buď nalámeme na kousky nebo, kdo je majitelem ostrého nože, může nakrájet na drobné kousky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé